Er zijn verschillende redenen waarom je niet meteen de eerste keer zwanger hoeft te worden. Soms is wat iets meer tijd het enige dat nodig is. Ook leeftijd kan een rol spelen aangezien de kans op een zwangerschap afneemt naarmate je ouder wordt.

Zwangerschapscijfers

Conception rates

  • 30 jaar: 75% binnen 1 jaar, 91% binnen 4 jaar
  • 35 jaar: 66% binnen 1 jaar, 84% binnen 4 jaar
  • 40 jaar: 44% binnen 1 jaar, 64% binnen 4 jaar

Maar vrees niet. Er zijn dingen die je kan doen om jezelf ervan te verzekeren dat je op het juiste pad bent naar het gewenste resultaat. Volg deze eenvoudige stappen en jij en je partner kunnen op weg zijn naar het horen van het geluid van die kleine spartelende voetjes.

Laat een controle doen

Get a check up

Het is nu het moment om de dokter een controle te laten doen om je levenstijl, huidige medicatie en vaccinaties na te kijken en te bespreken. Tijdens deze controle kun je ook bijkomend advies krijgen over een gezonde zwangerschap en eventuele ziekten die een negatieve uitwerking kunnen hebben op je ongeboren kind. Daarnaast is een afspraak met de tandarts ook aan te raden. De gezondheid van je tanden en je mond hebben effect op je algemene gezondheid, dus het is logisch om dit ook te laten onderzoeken voor de zwangerschap. Onderzoek heeft aangetoond dat ontstoken tandvlees kan leiden tot prematuriteit (vroeggeboorte) en een hogere kans op dismaturiteit (een te laag geboortegewicht).

Op natuurlijke wijze zwanger worden is niet altijd gemakkelijk. Als je denkt dat het gebeurt zodra je stopt met de pil of die condooms weggooit, dan kun je nog wel eens voor een verrassing komen te staan. Als je net begint te proberen om een baby te krijgen dan zijn er verscheidene dingen die je kan doen om te helpen met je vruchtbaarheid.

Houdt het bij

Keep on track

Je weet waarschijnlijk al dat, wanneer je zwanger probeert te worden, de beste tijd hiervoor tijdens je 'vruchtbare periode' is - die 6-daagse periode die eindigt op de dag van ovulatie. Als je niet weet wanneer je ovuleert, dan kun je dit bepalen door je lichaamstemperatuur bij te houden. Als je een gemiddelde, 28-daagse menstruatiecyclus hebt, monitor je lichaamstemperatuur dan ongeveer 14 dagen na het begin van je menstruatie. Een verhoging van een halve graad van je lichaamstemperatuur is een indicatie van je ovulatiedag.

Zorg goed voor jezelf

Take care

Het is belangrijk om een gezond lichaam te hebben wanneer je je voorbereidt op een zwangerschap. Wat is het nut van een kleine verzorgen als je niet eens je eigen lichaam kan verzorgen? Het is van vitaal belang om een gebalanceerd dieet te hebben en die verkeerde, maar lekkere verleidingen te weerstaan. Koffie, suiker, alcohol en sigaretten eisen hun tol op je vruchtbaarheid en verminderen je kansen op een zwangerschap. Een man’s sperma kan maanden nodig hebben om te ontwikkelen voor ejaculatie en daarom is een toxin-free lifestyle essentieel. Stress kan ook een impact hebben op een relatie en vruchtbaarheid. Zoek manieren om stress in je leven te verminderen. Misschien kun je meditatie of yoga proberen? Het belangrijkste van alles; probeer een omgeving te creeren waarin jullie allebei relaxed en comfortable zijn, zodat seks altijd leuk is en nooit een taak.

Relax en go with the flow

Niemand houdt van geforceerd entertainment. Het plannen van seks kan psychologisch stressvol zijn en spanning op je relatie zetten. Hoe relaxter jullie beide zijn, hoe succesvoller jullie kansen zijn om zwanger te worden. Er is natuurlijk ook een andere manier om dat patroon te verbeteren: heb vaker meer sex! There is, of course, another way of ensuring you hit those patterns regularly: have more sex more often! Iedere 1-2 dagen seks levert de hoogste zwangerschapscijfers op in vergelijking met minder frequente seks (2-3 keer per week).1

Een verwachtingsvolle oplossing

Het hebben van ‘on demand’ sex kan alle fun weghalen, wat kan leiden tot vaginale droogheid. De meeste vaginale glijmiddelen hebben getoond een remmend effect te hebben op bevruchting of totaal geen positief effect. Conceive Plus® is anders. Spermavriendelijk, niet-irriterend en met een gebalanceerde pH range; Conceive Plus® bevordert de bevruchting van het ei actief en verhoogt jou kansen om zwanger te worden. Probeer het vandaag en je zult de resultaten zelf zien!

1 Optimizing Natural Fertility. Fertil Steril 2008;90:S1-6

X